Zadnja minuta za odločitev o počitnicah?

Ste človek, ki rad dobro načrtuje in ne mara nedorečenih stvari in tveganj, ali ste pripravljeni na avanture? Kadar gre za potovanja in počitnice, je to precej pomembno, saj ni vseeno, ali poskrbite za zgodnjo prijavo, ali za last minute odločitev – cena je lahko precej različna. Seveda pa zadnja minuta ne pomeni, da zakupite aranžma ali plačate karte, nato pa morate takoj pripraviti kovčke in se že čez nekaj ur odpraviti na pot. Še vedno je dovolj časa, da temeljito preštudirate svojo destinacijo in se za pot dobro pripravite!

Zadnja minuta ne pomeni povečanega tveganja

Rezervacija last minute ponudbe vam za pripravo na pot vedno dopušča vsaj par dni. To pomeni, da lahko uredite svojo dokumentacijo. Če je za potovanje v neko državo potreben potni list, vi pa imate le osebno izkaznico, lahko potni list namreč ekspresno dobite tudi v istem dnevu kot ga naročite. Prav tako je za marsikatero državo mogoče v pol ure urediti vizo.

Kadar je kot znižana ponudba v zadnji minuti na voljo destinacija, za katero je priporočljivo poskrbeti za določene zdravstvene ukrepe, ponudijo agencije znižano ponudbo z mislijo na to. Tako je dovolj časa, da se na primer cepite proti boleznim, za katere obstaja tveganje.

Marsikdaj se nam zdi zadnja minuta tvegana preprosto zato, ker ponujenega mesta ali države ne poznamo. Takrat je pomembno, da se pri ponudniku o njej dobro pozanimamo in tako odstranimo dvome in pomisleke, ki bi nas od nje odvrnili. Ste na primer vedeli, da je Šrilanka veliko bolje kot Slovenija pokrita z brezplačnimi wifi omrežji? Skrb, da ne boste dosegljivi za nujne poslovne zadeve, tako hitro odpade. Vas skrbi, kje boste za pot v Brazilijo pravočasno dobili brazilske reale? Povedali vam bodo, da jih ne potrebujete – oskrbite se z dolarji, ki jih boste zamenjali na sami lokaciji. Vam zadnja minuta nudi za Tajsko zgolj letalske vozovnice in že razmišljate o tem, kako bi preko spleta na hitro rezervirali dober hotel? Tudi to je odveč – povedali vam bodo, da odpotujte tja in poiščite namestitev preko lokalne ponudbe, pa boste imeli za 50 evrov na dan stanovanje v moderni vili z bazenom.

Kadar zadnja minuta torej ponuja nekaj, kar vas mika ali se vam “dobro sliši”, torej nikar ne razmišljajte o tem, da je odločitev za pot “na hitrico” nekaj zapletenega. Res je, da je potrebno biti prilagodljiv, vendar je mogoče prav vse urediti.