Vas zanima PLC programiranje?

Če tudi vas zanima PLC programiranje oziroma krmiljenje, vsekakor niste edini. Podjetja namreč zelo iščejo tak kader, ki bi obvladoval to področje, saj gredo različni industrijski, proizvodni in drugi procesi vedno bolj v smer avtomatizacije. To pa najlažje dosežemo prav z znanjem krmiljenja in ustrezno opremo za krmiljenje.

V zadnjih letih se je to področje zelo razvilo in obstaja veliko različnih proizvajalcev, vsak dan pa se pojavijo tudi kakšni novi. Vendar pa za najbolj zanesljivega in enostavnega za uporabo še vedno velja Siemens, ki nudi celostne sisteme za krmiljenje in avtomatizacijo različnih procesov v industriji in povsod drugje.

V kolikor se torej zanimate za PLC programiranje, je smiselno začeti učenje prav s Siemensovo opremo, saj je ta tako v Sloveniji kot drugod po Evropi zelo pogosto uporabljena in priljubljena. Zaradi tega boste z znanjem uporabe njihovih krmilnikov imeli več možnosti za zaposlitev na tem področju, poleg tega pa je Siemensova oprema zelo primerna tudi za začetnike.

To velja še posebej za krmilnik LOGO!, katerega programiranja se marsikdo loti celo samo za hobi. Gre za majhen, enostaven in cenovno dostopen krmilnik, s katerim lahko za vajo recimo avtomatizirate različne naprave in instalacije v vašem domu, sicer pa se uporablja tudi za krmiljenje različnih drugih, bolj zahtevnih procesov. Ker je prvenstveno namenjen uporabi v industriji, je zelo zanesljiv

Prav tako pa vam Siemens nudi tudi različne tečaje, na katerih lahko na različnih napravah vadite PLC programiranje oziroma se ga naučite. Na tak način boste tudi dodobra spoznali Siemensovo opremo za krmiljenje in upravljanje avtomatiziranih procesov ter izboljšali svoje znanje na tem področju. Tečaji potekajo v vadbenem centru v Celju, ki je opremljen z najnovejšo opremo vrhunske kakovosti, vodijo pa ga izkušeni mentorji, ki so dober vir informacij ter vam bodo znali odgovoriti na vsa vaša vprašanja. Obstajajo tako začetni kot različni nadaljevalni tečaji. Več o njih si lahko preberete na spletni strani www.dankon.si, kjer lahko tudi naročite izbrano opremo oziroma krmilnike, ki bi jih potrebovali za učenje.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.