Varčni električni radiatorji prihranijo energijo

Koliko energije porabijo varčni električni radiatorji? To je vprašanje, ki zanima marsikoga, ki razmišlja o ogrevanju na elektriko. Dejstvo pa je, da je odgovor na to vprašanje odvisen od številnih dejavnikov, predvsem pa od tega, kakšen model in blagovno znamko radiatorja izberemo. Na trgu je namreč veliko raznolike ponudbe, torej številni modeli z zelo različnimi lastnostmi glede učinkovitosti, moči, porabe, varčnosti, velikosti, izgleda … Zagotovo pa med njimi lahko najdemo tudi zelo učinkovite modele, ki so zelo varčni in ki lahko poskrbijo za prihranek energije pri ogrevanju.

Ogrevajte bolj varčno

Varčni električni radiatorji Glamox so narejeni tako, da se ne segrevajo ali celo pregrevajo po nepotrebnem. Imajo namreč posebno in zelo učinkovito zaščito proti pregrevanju ter odličen in sodoben termostat, s pomočjo katerega se lahko zelo natančno uravnava temperaturo v prostoru. Ta mora biti čim bolj konstantna, saj različna nihanja v temperaturi povzročajo dodaten zagon grelcev in s tem večjo porabo električne energije, čemur se vsekakor želite izogniti. Zaradi tega je precizen termostat, ki lahko poskrbi za konstantno temperaturo brez vmesnega ohlajanja ali pregrevanja, bistven tako za dobro počutje kot za prihranek pri ogrevanju.

Če želite prihranek pri ogrevanju, torej potrebujete model, ki ima precizen termostat in omogoča prav tako precizno regulacijo temperature brez pregrevanja. Pomembno je, da termostat takoj zazna, kakršne koli spremembe pri temperaturi v prostoru. Koliko energije boste porabili, pa je odvisno tako od modela in njegove moči ter dimenzij, kot tudi od tega, na kakšno temperaturo želite ogreti določen prostor in kakšno kvadraturo ima.

Koliko energije porabijo varčni električni radiatorji?

Če izberete kakšnega od modelov blagovne znamke Glamox, lahko na tak način privarčujete kar 35 % energije, kar nikakor ni zanemarljivo. Njihovi modeli so namreč zelo varčni, zato so s tega vidika zelo dobra izbira. Odlikuje jih nizka poraba ter odlična učinkovitost, pa tudi druge lastnosti, zaradi katerih gre za blagovno znamko, ki je priljubljena praktično povsod. Če izberete kakšnega od njihovih modelov, boste pri ogrevanju zagotovo privarčevali!

 

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.