Sodobno pisarniško pohištvo

Kljub temu, da so podjetja vedno kar nekaj pozornosti namenjala temu, kakšno je pisarniško pohištvo, je bilo to nekoč zgolj v vlogi funkcionalnosti, nikoli pa se ni posebej razmišljalo o estetiki ali izboljšavi pri načinu dela. Tudi omare iz kovine so bile povsem v redu – tudi v njih je mogoče spraviti fascikle, kaj ne? Danes pa vemo, da je za motivirano delo potreben tudi primerno urejen prostor, zato se je pisarniško pohištvo precej spremenilo in postalo precej bolj »prijazno«.

Kakšno  naj bo pisarniško pohištvo?

Sodobno pisarniško pohištvo pritegne največji del pozornosti v poslovnem prostoru, zato je pomembno, da je lično oziroma estetsko, saj s tem že bistveno vpliva na počutje zaposlenih. Vendar pa barve in oblike gotovo niso vse. Potrebno je razmisliti tudi o materialih in ceni.

Če želite pisarniško pohištvo iz lesa, ki je zagotovo človeku najbolj prijazen material, potem boste morali zanj odšteti preveč. Prav zaradi tega se les pogosto kombinira z drugimi materiali, tudi s plastiko. Kadar bodo na primer stoli v pisarni iz plastike, pa velja poskrbeti za uravnoteženost – v prostoru naj bodo tudi rastline in morda prostorčki za sedenje iz bolj mehkih in toplih materialov, na primer iz tekstila. Če imate v pisarni tudi prostorček za neformalno druženje, potem s tem ne bi smelo biti težav.

Prav stoli pa so tisti, ki so najbolj pomembni. Omare, predalniki, police in podobno pisarniško pohištvo, namenjeno shranjevanju, nimajo tolikšnega stika z zaposlenimi, udoben sedež pa lahko naredi veliko razliko v kakovosti dela. Če torej pri čem varčujete, naj bodo stoli zadnje, kjer stiskate.

Organiziranost in  sestavi
Sodobne pisarne pogosto postajajo skupek enakomerno razporejenih in enako opremljenih »kock«, namenjenih vsakemu posamezniku. Vse več je namreč pisarn, ki so v obliki odprtega prostora, brez sten in pregrad, kjer hitro postane vse enakomerno in neindividualizirano. Kadar opremljate pisarno za več ljudi, raje poskrbite, da nebo tako – ljudje nismo roboti in vsakdo si želi, da bi tudi pisarniško pohištvo prispevalo k individualni ureditvi delovnega prostora.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.