Skupinske inštrukcije so lahko zakon

Na trgu se je močno razširila storitev, ki jo imenujemo inštrukcije, med njimi pa še posebej izstopajo skupinske inštrukcije. Znano je namreč, da vedno več otrok oziroma učencev, med katerimi so tudi dijaki ter študentje, potrebuje tovrstno storitev zaradi različnih razlogov. Rezultati te storitve so v veliki meri pozitivni, tudi izkušnje kažejo na to, kako koristna je ta storitev.

Potrebno se je odločiti že na začetku

Če kot starši opazimo, da našemu otroku neka snov iz določenega predmeta ne gre in ne gre, potem moramo takoj ukrepati. Če lahko, mu pomagamo kar sami. Pogosto pa se zgodi, da tudi sami ne zmoremo več. V takem primeru se moramo obrniti na strokovnjake izven šolskih prostorov. Ti nam v svojih podjetjih ponujajo inštrukcije. Tovrstna storitev je zaradi velike konkurence na trgu postala poceni, zato se zanjo odloča vedno več ljudi. Če pa gre za skupinske inštrukcije, potem je cena na koncu še bistveno nižja.

Skupinske ali morda celo individualne?

Je pa res, da vsem ljudem ne ustreza delo v skupinah. Taki posamezniki se potem raje odločijo za tako imenovane individualne inštrukcije, ki so nekoliko dražje. Pri tej obliki inštrukcij je tako prisoten en sam učenec in učitelj s posameznega področja. Posveti se mu v veliki meri, čeprav se učitelji poskušajo posvetiti vsem, tudi tistim, ki se pri njih učijo v večji skupini. Rezultat je na koncu ponavadi pri obeh oblikah uspešen.

Tudi boljši se odločajo zanje

Da pa ne bomo mislili, da se za inštrukcije odločajo samo slabši učenci, naj omenimo še podatek, da je v zadnjem času tudi vedno več takih, ki s pomočjo inštrukcij poskušajo priti do najboljših ocen ali pa do kakega pomembnega priznanja, ki jim bo kasneje omogočilo tudi lažji vpis na fakulteto. Vse je torej mogoče.

Kakor koli že, ljudje imajo z inštrukcijami, med katerimi so tudi skupinske inštrukcije, izjemno dobre izkušnje. Po večini pravijo, da so zakon in da se jih bodo še udeleževali.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.