Naj za zdrave in ravne zobe poskrbi ortodont

Zdravi zobje so odraz zdravega načina življenja. Beli, lepi in elegantni zobje pa še zdaleč niso samoumevni. Pot do takšnega sijaja in bleska je na žalost kar trnova. Zlasti v primerih, če vaša ustna votlina trpi za posledicami kariesa in drugih zobnih nadlog. A nikar se ne ustrašite. Niste edini, ki se spopadate s tovrstnimi izzivi, kajti težave z zobmi so vse prej kot izjema. Ob vseh razvadah, ki smo jih deležni in se jim zelo težko upremo, je popolnoma pričakovano, da je ortodont polno zaposlen.

Iskanje kakovostnega ortodonta za marsikoga predstavlja nočno moro. Dentalnih zdravnikov zagotovo ne manjka, kakovostnih pa po vsej verjetnosti precej. Ko rečemo kakovostni, imamo v mislih celotni paket, to je, od kakovosti storitve zdravljenja zob, do občutka za delo z ljudmi. Velikokrat se zgodi, da sicer kakovosten ortodont, ki svoje delo opravlja vrhunsko, pogrne na preizkusu človeškega odnosa. Delo z ljudmi je zelo zahtevno, zlasti z ljudmi, ki imajo zdravstvene težave. Zato ne preseneča, da so ortodonti in ostali zobozdravniki precej osovraženi. Tisti, ki pa jih imamo radi, tisti pa so v zvezde kovani.

Ob vsem tem pa se seveda poraja ključno vprašanje, kdaj ortodontu potrkati na vrata? Ortodont ni »klasični« zobozdravnik, zato tudi njegova storitev ni temu primerna. Obisk ortodonta se svetuje tistim pacientom, ki imajo težav s postavitvijo zob. Zobje so lahko ukrivljeni, lahko so izrasli v napačnih smereh, lahko imajo premalo prostora in so štrleči. To je zgolj nekaj izmed razlogov zaradi katerih je obisk pri ortodontu pomemben. Morda omenjene težave zvenijo kot težave mladoletnih oseb. A ni čisto tako. Namreč ortodontija se svetuje tudi starejšim oziroma vsem, ki so soočajo z omenjenimi ali podobnimi težavami. Zlasti pred izdelavo vsadkov ali protetičnih nadomestkov, se posvet pri ortodontu zelo priporoča. Morda kot rezultat obiska dobite zobni aparat, ki je ob enem glavana asociacija ko slišimo besedo ortodont. A ne pozabite, vse to je koristno za vas, za vaše zdravje, za vaš nasmeh, posledično za vašo samozavest.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.