Kanalizacijski priključek

Smo tik pred tem, da se gradnja prične. Pridobili smo vsa dovoljenja, ki so bila potrebna, pred  nami je tudi načrt gradnje in seveda vsi priključki. Najpomembnajša sta elektro in kanalizacijski priključek (več o tem tukaj).

Koliko odpadne vode dnevno preteče skozi cevi, kam ta odteka in na kakšen način se vse to regulira se verjetno niti ne sprašujemo. Glavno je, da imamo kanalizacijo urejeno, kdo se bo pa obremnjeval z drugimi rečmi, pa je delo tistih, ki so s tega področja. Nam je pomembno, da voda teče normalno, se nikjer ne zadržuje, da je vse »tekoče« in da nam ni potrebno tako kot nekoč čistiti »jam«, v katero je odtekala odpadna voda, iztrebki in druge tudi zdravju škodljive snovi.

Danes imamo za to urejene kanalizacije, za kar smo seveda hvaležni in zgolj samo upamo, da bodo te vedno brezhibno delovale. Ne želimo si predstavljati, da bi tovrstne reči bile urejene kako drugače, kajti tako kot je, nam popolnoma ustreza. Zato, ko se odločimo za gradnjo hiše ali drugega objekta seveda najprej pomislimo na to, ali ima zemlja na kateri bomo gradili kanalizacijski priključek. Če tega nima, smo seveda v prvi vrsti tako rekoč primorani tega urediti. Brž začnemo vlagati zahteve in čakamo odgovore, potem čakamo izvajalce za priklop, itd. In, ko dobimo zeleno luč, lahko pričnemo z drugimi deli. Torej, tako kot je pomembna elektrika, je tudi kanalizacija in gre za dve pomembnosti v vsakem objektu, brez katerih enostavno ne gre. Tako, da je dobro, da predno začnemo graditi, se prepričamo, da ima zemlja, na kateri želimo graditi vsa dovoljenja in potrebne priključke. Šele, ko so vsi pogoji zagotovoljeni, lahko pričnemo z gradnjo brezskrbno. Seveda s tem preprečimo tudi morebitne kasnejše zaplete, ki bi se utegnili pojaviti, če ne bi predhodno že vsega uredili. In, ker običajno ne gradimo objektov vsakodnevno in pogosto, je prav, da takrat, ko jih, se lotimo na način, da je vse ustrezno, primerno in pravilno.