Električni radiatorji zelo učinkovito dogrevajo prostor

Že v starih časih so ljudje iskali različna grelna telesa, da so si ogrevali bivalne prostore. Zelo hitro so izumili radiatorje, s katerimi so pričeli ogrevati vse bivalne prostore. Sprva so bili najzanimivejši električni radiatorji, s katerimi so ogrevali le točno določene prostore skozi vse štiri letne čase. Še danes si lahko posamezne prostore dogrevate z električnimi radiatorji. So odlična rešitev v tistih prostorih, kjer obstoječi radiatorji ne zadovoljijo vseh potreb po toploti ali tam , kjer talno ogrevanje ne uspe pokriti vseh toplotnih izgub zgradbe.

Seveda se električni radiatorji lahko uporabljajo tudi kot glavni vir ogrevanja. Kajti marsikje ni na voljo drugih virov ogrevanja, ni prostora za kotlovnico ali ni dimne napeljave, zato je v takšnih primerih električni radiator prava izbira. Pri svojem delovanju so popolnoma samostojni in niso odvisni od centralnega sistema ogrevanja, zato z njimi v celoti lahko ogrevamo ali dogrevamo prostore, kot so na primer študentske sobe, kopalnice, počitniške hišice, itd. V kolikor imate v kopalnici talno gretje, je električni radiator odlično nadomestilo za ogrevanje izven sezone kurjenja.

Radiatorji na elektriko nudijo časovne namestitve gretja kadarkoli

Ste vedeli, da so električni radiatorji napolnjeni s posebno mešanico glikola in vode, oljem, nekateri pa le z vodo? Z razliko od konvektorskih radiatorjev, ki običajno ne vsebujejo tekočine. Električni radiatorji delujejo na osnovi električnih grelcev, ki električno energijo zelo učinkovito pretvorijo v toploto. Njihova uporaba je popolnoma enostavna, saj ga preprosto postavite v prostor in ga priključite na električno omrežje ter ga priključite.

Sodobnejši električni radiatorji nudijo že možnost časovnega in temperaturnega daljinskega upravljanja. Če boste želeli privarčevati, lahko tudi nastavljate uro pričetka in konca gretja glede na različne dneve v tednu. V številnih trgovinah boste lahko našli številne električne radiatorje z različnimi izgledi in barvami. Kar je za vas najpomembnejše je moč radiatorja, ki je odvisna od velikosti prostora, ki ga boste ogrevali.