Domena .si pri najboljšem ponudniku

Vemo, da je domena del spletnega naslova in da predstavlja unikaten naslov. Preko njega uporabniki spleta lahko dostopajo do določene spletne strani. Večina od nas si ga predstavlja kot domači naslov, kamor prejemamo svojo pošto. Če nimamo domene, ne moremo imeti spletne strani, posledično pa niti ne obiskovalcev.

Vsaka domena .si velja za povsem unikatno, zato registracija dveh povsem enakih domen sploh ni možna. V primeru, da bomo registrirali svojo domeno, je zato potrebno preveriti, ali je izbrana domena še prosta. Njeno razpoložljivost lahko preverimo v posebnih obrazcih na določeni spletnih straneh. Samo z nekaj kliki lahko preverimo, ali je naša izbrana domena še prosta.

Domena .si je klasična vrsta domene

Domena je sestavljena iz dveh glavnih delov. Lahko ji dodamo še tretji del, ki se imenuje poddomena. Glavna dela domene se imenujeta vrhnja domena in domenska končnica.

V splošnem poznamo dve vrsti vrhnjih domen. To so klasične domene in eksotične domene. Domena .si sodi med klasične domene, kamor sodijo še domena .com/.net/ . org. ter še druge klasične domene.

Domena . si je tudi nacionalna domena

Domenske končnice, ki so vezane na neko državo, imenujemo tudi nacionalne ali geografske domene. Med njimi je tudi geografska domena .si.

Pri izbiri naše domene smo torej omejeni le na ime domene, ki še ni bila registrirana oziroma še ni zasedena s strani drugega uporabnika ali podjetja. Svetujemo, da je izbrana domena čim bolj enostavna, kratka in naj predstavlja vsebino naše spletne strani.

Kje se nahaja najboljši ponudnik domen?

Najboljši ponudnik domen se zagotovo nahaja na spletni strani, na njej pa ponuja številne prednosti registracije domen. Ena od njih je zagotovo napredni vmesnik za podaljšanje, prenos in tudi registracijo domen, v nadaljevanju ponuja tudi brezplačno DNS gostovanje, brezplačne preusmeritve URL naslovov, popuste in ugodnosti pri večjih naročilih, obenem pa se podjetje, ki ponuja registracijo domene, pohvali še z velikim številom zaposlenih, ki imajo na tem področju ogromna znanja ter izkušnje, in da jim zaupa še ogromno število ljudi.

Ves čas pa nam je z njihove strani na voljo tudi povsem brezplačna, strokovna in prijazna podpora. Če bomo potrebovali pomoč pri nakupu, nam bodo z veseljem pomagali.