Daljinec naj bo vedno pri roki

Nekoč je v vsaki dnevni sobi kraljeval le en sam daljinec, ki je bil namenjen televiziji, danes pa v vsakem domu najdemo celo zbirko. En daljinski upravljalnik za televizor, drugi za TV komunikator, tretji za DVD ali blueray predvajalnik, po možnosti še kakšen za klimatsko napravo in še ostale elektronske naprave. Rešitev v takšnem primeru predstavlja univerzalni daljinec, ki ga lahko hkrati uporabljate za več naprav. Z njim lahko prižgete in ugasnete TV, zamenjate kanale ali nastavite glasnost, prav tako pa z njim lahko upravljate druge naprave, kot sta vaša DVD in glasbeni predvajalnik ali Xbox. Tak daljinec je zelo priročna rešitev, ki je tudi cenovno ugodna.

Ker so daljinci veliko v uporabi, nimajo neomejene življenjske dobe, čeravno je ta precej dolga. Ko daljinec preneha delovati, ni nujno takoj čas za nakup novega. Včasih je dovolj le menjava baterij, marsikdaj pa tudi to ne zadostuje. Kljub menjavi baterij lahko daljinec še vedno ne deluje tako, kot bi moral. Razlog za to se skriva v delčkih prahu in umazanije, ki se naberejo v notranjosti daljinskega upravljalnika in preprečujejo njegovo pravilno delovanje. Marsikdaj je dovolj, če daljinec le odpremo ter dobro očistimo in spet bo deloval tako, kot je treba.

Za čiščenje vašega daljinskega upravljalnika bodo najbolje znali poskrbeti na temu namenjenemu RTV servisu, kjer vam za takšno popravilo ne bo treba odšteti veliko. V primeru, da daljinca ne bo več mogoče popraviti, pa lahko prav tako po ugodni ceni kupite novega. Na voljo so tako nekoliko cenejši nadomestni kot tudi originalni modeli priznanih proizvajalcev. Po želji vam vaš daljinec na servisu tudi sprogramirajo tako, da bo ustrezal vašim potrebam. Seveda pa imajo na voljo tudi resnično funkcionalni univerzalni daljinec, s katerim lahko nadomestite celo zbirko drugih daljinskih upravljalnikov ter tako poskrbite za še večje udobje.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.